14 maj 2009



Ung eller gammal?


Så har jag blivit ännu ett år äldre och förhoppningsvis klokare (eller var det inte så att hjärncellerna minskar för varje år som går?). Fyllde 44 år igår men hann inte fira min födelsedag särskilt eftersom jag hade skola på förmiddagen och på eftermiddan var jag på en datakurs för patientregister, som rekryfirman ordnade. Sen skulle vi iväg till Olivers skola på kvällen för hem&skola föreningen anordnade en gårdsfest ute på skolgården. Dit kom också  en brandbil ( blev jag intresserad, haha) så barnen kunde kliva in i bilen men de som mest var intresserade av alla slangar och all teknisk utrustning var faktiskt papporna till barnen. (och lite mammorna också, men de spanade ju in brandmännen...). När vi väl kom hem öppnade vi en flaska skumvin och åt lite jordgubbar med grädde och chokladmandeltårta som jag köpt i frysdisken. 

Idag hade jag ledigt från skolan, har nu ganska mycket lediga dar innan skolan tar slut om två veckor och alla tentor är avklarade för i år!! Träffade min älskade dotter i stan för hon jobbade igår och hann inte fira sin gamla mor. Hade fått tips om en spansk tapas-restaurang av en kompis i skolan och såg verkligen fram emot besöket (kan menyn  nästan utantill för jag hittade deras webbsida). Väl framme kom vi fram till att de inte öppnade förrän kl 16:30 och vi var rejält hungriga och klockan var ett. Så vi traskade iväg till en libanesisk restaurang som jag mindes hade jättegod mat, men till vår stora förtret, öppnades även denna restaurang mycket senare. Så det blev en mexikansk restaurang där vi åt ceasar sallad med kyckling och friterade jalapenos för vi orkade inte promenera vidare och leta. Men den där tapas restaurangen måste vi ta en annan gång.

Sen köpte jag en födelsedagspresent åt mig själv av pengarna jag fick i present av ingenjören. Annars skulle jag  ha spenderat dom i mataffären ändå, så brukar det ju bli när man får pengar i present men nu tänkte jag att nä, nu köper jag nåt lite lyxigt åt mig själv. Och nu är jag ägare till väskan jag drömt om länge! Åh, den är så tjusig, av finaste kalvskinn. Materialistisk.. jag? Men i denna väska får jag plats med skolgrejorna och lite smink och handkräm och mobilen och tuggummi och bilnycklarna och..


Av Daniela fick jag en fin ask med utvald choklad (uppskattas alltid!) och ett jättefint armband. 
Tack min snälla, vackra dotter!


När vi skuttat stan runt satte vi oss ner i bekväma fåtöljer i en bar och beställde frozen margharitas, blåbär för mig och mango för Daniela. Och det var försvinnande gott!


Nu skall jag hjälpa ingenjören att packa (=jag  packar och han låtsas hjälpa till). Min käre man skall iväg på en jobbresa i morgon bitti till Tallinn och sova över. Och eftersom Oliver skall till sin pappa i morgon betyder det att jag är ENSAM hemma hela härliga FREDAG! Grande uppskattningsnivå.

Inga kommentarer: